Volgende symposia

Gepubliceerd: 24 mei 2018 Laatste update: 23 januari 2019

Mediforum gaat naast het al 20 jaar bestaande Rode Hoed symposium in Amsterdam nog 2 thema symposia organiseren op markante cultuurhistorische locaties.

13 februari 2019 in samenwerking met o.a. Philips in “De Lichttoren” in Eindhoven over "De Dokter Data en Digitalisatie".

De Lichttoren is een bouwwerk in de binnenstad van Eindhoven. Het is een zevenhoekige, witte toren, ontworpen in de functionalistische stijl. Aan de Lichttoren zijn de fabrieken van Philips Lightning gebouwd. Deze werden, in delen, tussen 1909 en 1921 gebouwd. In de jaren 1909 - 1911 wordt het westelijke L-vormige deel van het huidige Lichttoren complex gebouwd. Vanaf 1911 werd de Lichttoren gebruikt als fabriek. In de periode 1919 - 1921 wordt de fabriek langs het spoor verlengd, met een ombuiging naar de huidige Emmasingel. Het gebouw heeft ook dienst gedaan als hoofdkantoor van de lichtdivisie en staat op de rijksmonumentenlijst. De Lichttoren staat naast de Witte Dame.

23 mei 2019 in samenwerking met o.a. de VvAA in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem over "Werkplezier in de zorg".

In 1923 is het dierenpark op de huidige locatie ontstaan. Een open park waarbij de dieren zoveel mogelijk in groepen worden gehouden. In 1971 werd het chimpansee-eiland in gebruik genomen. De kolonie chimpansees is tientallen jaren onderwerp geweest van wetenschappelijk onderzoek naar gedrag onder leiding van Prof. Jan van Hooff. Ook de wereldberoemde gedragsbioloog Frans de Waal is betrokken geweest bij dit project. Zijn boek Chimpanseepolitiek beschrijft de verhoudingen in een sociale omgeving!
Het symposium zal worden gehouden in het tropisch regenwoud, een unieke ervaring.